Radionica // Dizajn u društveno angažiranoj umjetničkoj praksi

AK Galerija 30. i 31. 3 (subota i nedjelja) organizira radionicu s ciljem aproprijacije/prisvajanja medijskog prostora, dizajna i marketinških strategija unutar društveno angažirane umjetničke prakse.

 

Andreja Kulunčić je vizualna umjetnica koja u svojim radovima propituje različite aspekte društvenih odnosa i društvene prakse, zanimajući se za društveno angažirane teme, suočavanje s različitim publikama i suradnju na kolektivnim projektima. Uspostavlja vlastite interdisciplinarne mreže, doživljavajući umjetnički rad kao istraživanje, proces suradnje, sukreiranja i samoorganizacije. Tijekom subote i nedjelje će nas provesti kroz ovu radionicu s ciljem razumijevanja navedenih medija i strategija unutar društveno angažirane umjetničke prakse. Dužina trajanja radionice omogućava konceptualizaciju ideje ali ne i izradu vlastitih projekata sudionika.

 

 

Kroz sljedeće točke ćemo se upoznati i proći na ovoj radionici:
Tema rada (traženje neuralgičnih točki u svakodnevici grada), Izbor medija za realizaciju rada, Izbor javnog prostora koji odgovara temi i mediju (npr. aproprijacija medijskog prostora – bilboard, radio, TV, dnevne novine itd.), Publika: kome se rad obraća, na koji način, kako publici približiti rad, Osmišljavanje produkcije rada (suradnja unutar različitih disciplina).

Radionica se održava u sklopu projekta “Improvizirane strukture” udruge MAPA, a podržana je od Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture. Odvija se u prostoru AK Galerije u Kampusu, maksimalan broj sudionika je 15, a prijave se šalju na mail atelieri.koprivnica@gmail.com (potrebno je poslati samo kratki CV u par rečenica). Dođite da se zabavimo, družimo i konstruktivno provedemo vikend. Tematika koja obuhvaća rad na radionici definitivno će olakšati razmišljanja i strukturiranja stavova za daljnje i trenutne projekte na faksu. Vidimo se!

 

Autorica: Marina Štefančić